Diana Cup 2016 Ямбол

Проданс с успехи на международен форум

На 26.11.2016 г.. в град Ямбол се проведе международен турнир по спортни танци “Diana Cup 2016.”. Състезанието събра двойки от България, Италия, Хърватия, Молдова и Русия . Сред тях бяха о представителите на „Проданс“, които взеха участие в множество групи през целия ден и не се умориха с всяко появяване на сцената да блестят под светлините на прожектора.

Най-малките – Стефани Стефанова и Валентин Пашов се класираха сред най-добрите 4 двойки в категорията Juvenile 1+2 Basic. Успехите им не свършиха дотук: в още две категории (Juvenile 2 Open Latin и Juvenile 2 Open Standard) те се наредиха сред ТОП 7 в конкуренция на едни от най-силните двойки в това състезание за деца. В категорията Junior 1+2 Basic Latin от „Проданс“ се представиха Габриела Заркова – Тодор Костов, Ивет Петрова – Илиан Борисов, Румяна Александрова – Йордан Гоцев. Румяна и Йордан достигнаха до 5. място, а победители бяха – Ивет и Илиан. В същата група, но в стандартната програма Габриела и Тодор станаха 8., Румяна и Йордан – 4., а до тях с бронзов медал – Ивет и Илиан. Силите им не свършиха и те продължиха да танцуват и в по-трудните групи, където юношеските двойки на „Проданс“ отново показаха, че усмивката и танцът от сърце са най-важни. В Junior 1 Open Latin Йордан и Румяна се класираха осми, а Ивет и Илиан – шести. В Junior 1 Open Standard отново двете двойки ги разделяха само 2 места, но и отново бяха сред най-добрите. При юношите старша възраст Габриела и Тодор се бориха с много силни двойки, но се представиха достойно, както обикновено.

След множеството състезания тази година е време за кратък отдих, но предстои новият танцов сезон. Пожелаваме им успешно възстановяване на силите и скоро ги очаква още работа в залата.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.