Коледни звезди - 2016

Невероятно постижение за КСТ Проданс

За поредна година „Проданс“ организира турнир по спортни танци „Коледни звезди“, който се проведе на 11.12.2016 г.. Това събитие вече е традиция, но тази година надмина своите мащаби и остави след себе си красива и запомняща се диря в живота на състезателните бални танци в България. Като част от веригата турнири „Изгряващи звезди“ това състезание беше насочено към състезатели, които не са участвали на официални конкурси по спортни танци. Въпреки това, „Коледни звезди“ надмина по много критерии организираните през годината държавни турнири. Над 200 танцьори бяха част от 10-часовото събитие и нито за секунда не загубиха интерес към мероприятието.
Отдавна не се бяха наблюдавали толкова предварителни кръгове с множество серии преди същинските финали. Нивото на танцовите двойки, както и на соловите изпълнители, беше високо, дори по-високо от това на много от официалните турнири в страната. Беше избрано и 9-членно жури с цел по-качествено, истинско и безпристрастно оценяване при най-силните групи. За абсолютно всички състезатели бяха осигурени подаръци от организаторите. За финалистите имаше медали за участие, а КСТ „Проданс“ не отстъпи на принципите си да запази идеята на състезанията като такива и на системата за квалификация и оценяване на танцовите изпълнения. Затова всеки участник знаеше своето място, първенците получиха бронзови, сребърни и златни медали, както и купи за различните дисциплини.
КСТ „Проданс“ не смята да промени тази своя практика, защото счита, че в този формат ще се съхрани състезателният дух на децата. На всяко дете беше дадена възможността да покаже всичко, което е научило и да бъде оценено. Събитието протече стройно и добре организирано. КСТ „Проданс“ се постара настроението в залата да бъде винаги позитивно, провокирано от разнообразна музика, интересни факти, споделяни от водещите на събитието, както и впечатляващи демонстрационни изпълнения, поднесени от шампионите на България Дарина Бисеринска – Стивън Караджов и Сияна Хаджиева – Иван Иванов, които заредиха публиката с невероятни емоции. За красив завършек на 10-часовия маратон, организаторите провокираха журито  и състезанието завърши с танц на съдиите. „Проданс“ смята, че е постигнал огромен успех и се надява да е оправдал очакванията на всички участници, родители, колеги и приятели на състезателните бални и латиноамерикански танци. Ние обичаме да поставяме пред себе си високи цели и да ги надминаваме.
Екипът на „Проданс“ иска да изкаже благодарност на г-жа Христина Лалова за подкрепата и помощта при организирането на турнира „Коледни звезди“.
Също изказваме благодарност на всички членове, колеги, родители и приятели на „Проданс“, които през целия ден участваха в организацията и провеждането на състезанието.
Благодарим и на всички участници в турнира и колеги, които ни подкрепиха, за да бъде това събитие реалност.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.