Пловдив 02.04.2017

„Проданс“ продължава да покорява сцени

„Проданс“ отново блестеше под прожекторите на зала „Олимпиада“ в град Пловдив на 02. Там се проведоха състезание „Изгряващи звезди“, открит и международен турнир по спортни танци. Красотата на балните и латиноамериканските танци беше представена по най-добрия начин от всички състезатели на клуба.

При „изгряващите звезди“ с блестящите си изпълнения Кристина Станева и Йоана Пенева завоюваха призовите места в своите категории и се завърнаха в София с купи и медали. Тези успехи бяха само началото на 14-часовия танцов маратон и дадоха тласък на по-големите съотборници, които също като Кристина и Йоана, ги очакваше сериозно предизвикателство. За първи път на официално състезание участваха Гергана Ангелова  и Злати Иванов (до 11 г.), на които малко не им достигна, за да се наредят сред най-добрите, които бяха в тази възрастова група, правеща впечатление на една от най-силните. Участието на Гергана и Злати беше повече от успешно. При малко по-големите – 13 „Е“ Стефани Стефанова и Валентин Пашов за пореден път станаха шампиони и се окичиха със златен медал. Качеството им на танцуване беше запомнящо се. Откритият турнир продължи с групите 13 „D“, където Гергана Кръстева и Илиан Борисов отново спечелиха първо място и затвърдиха позицията си, и 13 „С“, при които Румяна Александрова и Йордан Гоцев завоюваха сребърен медал и показаха сериозно качество на изпълнение особено в балните стандартни танци.  При 15-годишните Габриела Заркова и Тодор Костов бяха на финал и неуморно се справяха танц след танц. В групата 18 „D“ – смесената двойка Мария Йоловска и Любомир Чопев спечелиха сребърен медал, като това им беше първото състезание. При най-големите – 18 „В“ „Проданс“ беше представен от три двойки. Ивет Петрова и Георги Александров за първи път излязоха заедно на сцена и заявиха своята позиция сред най-добрите на танцовия подиум.  Смесената двойка Зара Николова – Даниел Андреев бяха прецизни и изключително добре подготвени и се завърнаха с бронзов медал и купа. В стандартните и латиноамериканските танци с два златни медала и шампионска купа бяха другата смесена двойка Антонина Клямбова и Николай Джуров, които неуморно грееха на дансинга.

В заключителната част на международния турнир двойките на „Проданс“ не спираха да впечатляват, като танцуваха кръг след кръг, категория след категория чак до полунощ. Изключително успешно беше представянето на всички. Уморени, но доволни, състезателите се подкрепяха един друг. Красивите мигове бяха запечатани с множество снимки, а героите се завърнаха късно през нощта в София, за да започнат отново седмицата и учебните си занимания.

Екипът на „Проданс“ поздравява всички участници, които вече са отправили поглед към следващата си нова цел.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.