Деца помагат на деца

Деца помагат на деца

Историята на 9-годишния Кристиян Илиев, диагностициран със страшната болест Сарком на Юинг , трогна много хора и стотици продължават да се отзовават на молбата на неговите родители за помощ за лечението му в чужбина. Клуб по спортни танци „Проданс“ впрегна всичките си усилия в подкрепа на Кристиян чрез организирането на благотворителен турнир за бални и латиноамерикански танци, насочен към участници от начален етап от своето развитие в сферата на спортните танци. Състезанието „Заедно можем“ се проведе на 17. декември 2017. година в една от залите на стадион „Локомотив“, гр. София в две части. Идеята на организаторите беше да възпитат младото поколение в толерантност, взаимопомощ, благотворителност и обич към човека, за да върнат заедно отново усмивката на малкия Кристиян.

Събитието беше част от благотворителна кампания за набиране на средства, в която взимат участие множество хора. То се реализира с подкрепата на район „Надежда“ с представители  инж. Димитър Димов (кмет на района) и неговия екип, както и управата на стадион „Локомотив“. В подкрепа на мероприятието се включиха няколко фирми, сред които „Сани Конс“ и „Изи Консулт“ ООД,  както и участници, деца, родители и приятели на клуб по спортни танци „Проданс“, приели каузата като своя мисия. Организаторите искат чрез силата на изкуството и спорта да насочат вниманието към сериозните проблеми на съвременното общество и, разбира се, чрез дейността, в която са най-добри, да накарат децата на България да бъдат по-добри, съпричастни и част от доброто в света.

На турнира участваха над 200 участници, като организаторите бяха подготвили много изненади за участници и гости. Всеки участник получи награда за участие и спомен от клуба. Състезатели и формации от „Проданс“ представиха специални танцови шоу програми за всички зрители. Събитието носеше своя състезателен характер и поддържаше този елемент през целия ден, но разбира се, спортсменският дух беше основното изискване. Освен каузата, за която КСТ „Проданс“ се бореше, той продължи да налага иновативни методи за абсолютно безпристрастно и коректно съдийстване. Целта на „Проданс“ е да постигне най-високо качество в сферата, в която се развива, както и да продължава да помага на хора в нужда.

Екипът на клуб по спортни танци „Проданс“ благодари на всички, които участваха в организацията и провеждането на турнира, на деца, участници, родители, спомоществователи, треньори, приятели и гости, без които каузата нямаше да стане реалност. Благодарим Ви за подкрепата! Заедно ще върнем усмивката на Кристиян!

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.