Велинград 2018

Успехи през новата танцова година

Изключително успешно започна новата танцова 2018. година за състезателите от „Проданс“. След дълга и усилена подготовка танцьорите от клуба показаха, че са силни и впечатляващи в това, което правят.  За всички първите турнири са най-важни, защото поставят началото на новата година и предразполагат към успешното им развитие по-натам.

През изминалата седмица в гр. Велинград се проведе международен турнир и „Купа „Велинград“, които бяха първите състезания за танцовата година за участници от клуб по спортни танци „Проданс“. Представителят Илиан Борисов и Венера Спасова (КСТ „Импулс – 2008“) демонстрираха своите умения на дансинга в латиноамериканската програма при юношите старша възраст. Там те завоюваха сребърен медал за второ място.  Със своето участие те впечатлиха публиката и получиха специалната награда на турнира за най-аплодирана двойка. Това беше чудесно начало на сезона за тях.

На 10. и 11. март в град София се проведоха международен и държавен турнир. В него едно от най-масираните участия беше за КСТ „Проданс“. Първият ден беше отреден на интернационалното участие. При юношите младша възраст (Junior I Basic) в стандартната и в латиноамериканската дисциплина на сцената изгряха Габриела Янкова – Даниел Чавдаров, Венислава Цветанова – Сава Пишиков, Гергана Ангелова – Злати Иванов и Стефани Стефанова – Валентин Пашов. Всички те достигнаха до ТОП 12 на най-успешните двойки, като Гергана – Злати и Стефани – Валентин бяха сред най-добрите 5 на финала. За първите две двойки това беше и първото им участие на състезание от такъв ранг и, очевидно, изключително успешно.  Стефани и Валентин бяха в ТОП 5 в напредналата категория Junior I Open, а в стандартните танци спечелиха бронзов медал.

При по-големите (Junior II Basic) за първи път на състезателната сцена като двойка излязоха представителят на „Проданс“ Тодор Костов и неговата дама Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“), които спечелиха сребърен медал в латиноамериканските танци и бронзов в стандартните. Успешното участие продължи с двойката Мария Йоловска (КСТ „Проданс“) и Любомир Чопев (КСТ „Дъга“), които в Over 16 Basic се наредиха сред най-добрите 10 в тази група. В същата категория, но Over 16 Open много добро представяне направиха Ивет Петрова и Георги Александров, а до финала достигнаха Гергана Кръстева – Христиан Митрев, на които това състезание също беше първо като танцова двойка. Гергана и Христиан завоюваха златен медал и се качиха най-високо на почетната стълбица за латиноамериканската си програма в Over 16 Basic.

В Junior II Open заедно със Стефана и Тодор, взеха участие и другите две двойки от юноши старша възраст Румяна Александрова – Йордан Гоцев и Венера Спасова (КСТ „Импулс – 2008“) – Илиан Борисов. Всички те бяха невероятни на сцената. При младежите под ритъма на стандартните и на латиноамериканските танци своите умения показаха Гергана – Христиан, редом до Лора Рапонска – Павел Стефанов, които се наредиха сред финалистите и най-добрите 5. Двете двойки заедно с Ивет и Георги взеха успешно участие и при най-големите – над 19-годишни.

С това невероятно представяне завърши първият ден след почти 12-часов танцов маратон. На другия ден се проведе държавният турнир, в който всички тези участници отново се представиха на високо ниво.

В 15 „D“ за първи път заедно на състезание в тази група  чудесно танцуваха Лора Кирилова – Петър Методиев. Венислава и Сава блестяха на сцената, както и Гергана и Злати, които завоюваха бронзов медал за своето представяне в 13 „Е“. В по-високата категория Стефани и Валентин се качиха на почетната стълбица с бронзов медал. Отново със същата награда се сдобиха и Стефана и Тодор, следвани от Лора и Петър. При младежите Мария и Любомир танцуваха във финал в клас „D“.  В клас „С“ Гергана и Христиан спечелиха четвърто място сред силни конкуренти. При 15 „В“ танцуваха Румяна – Йордан, както и Венера – Илиан, които спечелиха сребърен медал всеки съответно в стандартната програма и  в латиноамериканската. За Венера и Илиан този успех донесе участието им в предния ден, в който преминаха в по-висок състезателен клас и с него спечелиха тази награда. В латиноамериканската програма в клас „В“ Павел и Лора спечелиха трето място, а веднага след тях във финала се наредиха Ивет и Георги.

Така завърши и вторият състезателен ден. Всички участници бяха изморени, но доволни от вълнуващото си участие. То даде красиво начало на танцовата година.

Екипът на КСТ „Проданс“ поздравява всички участници и им вдъхва сила, която да не стихва през цялата година.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.