Солун - Гърция 2018

Национални и международни постижения за „Проданс“

На 21 април в град Солун, Гърция се проведе международен фестивал по спортни танци. Малки и големи участници от „Проданс“ представиха България и достойно защитиха нейното име. След път, изпълнен с усмивки и много веселие, танцьорите прекараха повече от 12-часов състезателен ден. Емоциите бяха силни, а успехите не закъсняха.

Състезанието започна с най-малките. Успешно започна танцовият ден за КСТ „Проданс“. В ТОП 4 се наредиха  Преслава Аврамова и Митко Тотев, Виктория Георгиева – Антон Анев с купа за третото място, а Рая Георгиева – Божидар Костадинов със сребърен медал за второ място, Антон и Виктория завоюваха златен медал, а Митко и Преслава сребърен медал, Божидар и Рая бронзов медал. Впечатляващите им изпълнения трогнаха зрителите. Изключително успешно беше представянето и на формацията им, която със своя „Приказен валс“ отново завладя публиката и изпълнението им донесе първото място.

При по-големите Лора Кирилова и Михаил Спасов достигнаха до сребърния медал, а веднага след тях се наредиха Таня Спасова и Павел Спасов с бронзов. Техните награди не спряха дотук. Те завоюваха и по един златен медал за уменията си в стандартната програма. При соло девойките достойно и на високо ниво се представиха Никол Цветкова, Кристияна Станева, Лора Кирилова и Йоана Пенева, които в оспорвана конкуренция от над 50 дама, достигнаха финала и спечелиха множество награди. Чудесните им изпълнения очевидно се нареждат сред най-добрите не само в България.

При най-големите танцовата надпревара тепърва предстоеше. Амбицирани от успеха на своите приятели и съотборници те бяха готови да докажат и своите умения. Венера Спасова (КСТ „Импулс-2008“) и Илиан Борисов за пореден път бях сред най-добрите. Те участваха в множество категории, сред които юноши и младежи, в които спечелиха 4 сребърни медала съответно за латиноамериканската и за стандартната си програма. Гергана Кръстева и Христиан Митрев продължиха със своята успешна серия като се наредиха сред най-добрите 4 двойки на турнира при младежите и състезателите над 19 г. в изключително трудна битка. В същата категория със злато се окичиха Лора Рапонска и Павел Тодоров за двете дисциплини при младежите, както и един бронзов медал при най-големите в най-оспорваната категория. Именно там в стандартните танци на върха бяха Зара Николова (КСТ „Гардения“) и Даниел Андреев. Освен със златото те се наредиха и сред най-силните двойки в латиноамериканските танци.

По същото време в България се състоя и държавен турнир в гр. Стара Загора. Участниците в Солун бяха зарадвани от новината, че Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов също са защитили името на клуба подобаващо. Спечеленото им първо място в категорията на 15-годишните е поредното в тяхното съвместно танцуване, както и успешното представяне в смесената група на юношите.

„Проданс“ поздравява всички възпитаници на клуба, които за пореден път донесоха радост. Нека продължим да творим в името на танца!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.