Купа Асеновград 2018

Поредният уикенд на върха

Измина още един уикенд, в който представителите на клуб по спортни танци „Проданс“ блестяха на танцовата сцена и се изкачиха най-високо на стълбицата на успеха.

На 28. април се проведоха държавен турнир и „Купа „Асеновград“ в едноименния български град. Дългият състезателен ден започна с представянето на юношеската двойка Венера Спасова (КСТ „Импулс – 2008“) и Илиан Борисов, които в оспорвана надпревара достигнаха финала и завоюваха бронзов медал в латиноамериканските танци в клас 15 „В“ и среброто в стандартната програма. За пореден път Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов бяха начело на групата 15 „D” и се завърнаха с още един златен медал. Чудесното им представяне не свърши дотук. Втората част на деня бе отредена за „Купа „Асеновград“. Там и двете двойки взеха участие в групата на юношите, където достигнаха до най-добрите 5 на финала. Венера и Илиан добавиха към колекцията си от отличия още един бронзов медал за своето отлично танцуване. Двойката Мария Йоловска и Любомир Чопев (КСТ „Дъга”) се представиха достойно в двата турнира и се завърнаха с купа за своето успешно представяне.

На следващия ден друга част от клуб по спортни танци „Проданс“ впечатлиха жури и публика със своите изпълнения в гр. София. На танцово събитие с международно участие малките двойки показаха своите умения, вдъхновени от успехите на по-големите състезатели. В групата до 11 години сред най-добрите двойки се наредиха Елена Цанева – Атанас Делчев, Габриела Филипова – Валентин Рангелов, Рая Георгиева и Божидар Костадинов, спечелили два бронзови медала, и Виктория Георгиева и Антон Анев, изкачили се два пъти до второто място и сребърните медали. Виктория Василева също се нареди в ТОП 4 на соловите изпълнения до 15 години. Едва пристигнали, Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов се впуснаха в надпреварата и успехите от предния ден се увеличиха с още два сребърни медала за участието им в групата на 18-годишните в латиноамериканската и стандартната програма. Постиженията за този уикенд завършиха с поредното първо място за танцовата формация на КСТ „Проданс“, изпълнила своя „Приказен валс“.

Поздравления от целия екип на КСТ „Проданс“! Нека силата ви не се изчерпва никога!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Моля, въведете верния резултат! *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.