Купа Асеновград 2018

Поредният уикенд на върха

Измина още един уикенд, в който представителите на клуб по спортни танци „Проданс“ блестяха на танцовата сцена и се изкачиха най-високо на стълбицата на успеха.

На 28. април се проведоха държавен турнир и „Купа „Асеновград“ в едноименния български град. Дългият състезателен ден започна с представянето на юношеската двойка Венера Спасова (КСТ „Импулс – 2008“) и Илиан Борисов, които в оспорвана надпревара достигнаха финала и завоюваха бронзов медал в латиноамериканските танци в клас 15 „В“ и среброто в стандартната програма. За пореден път Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов бяха начело на групата 15 „D” и се завърнаха с още един златен медал. Чудесното им представяне не свърши дотук. Втората част на деня бе отредена за „Купа „Асеновград“. Там и двете двойки взеха участие в групата на юношите, където достигнаха до най-добрите 5 на финала. Венера и Илиан добавиха към колекцията си от отличия още един бронзов медал за своето отлично танцуване. Двойката Мария Йоловска и Любомир Чопев (КСТ „Дъга”) се представиха достойно в двата турнира и се завърнаха с купа за своето успешно представяне.

На следващия ден друга част от клуб по спортни танци „Проданс“ впечатлиха жури и публика със своите изпълнения в гр. София. На танцово събитие с международно участие малките двойки показаха своите умения, вдъхновени от успехите на по-големите състезатели. В групата до 11 години сред най-добрите двойки се наредиха Елена Цанева – Атанас Делчев, Габриела Филипова – Валентин Рангелов, Рая Георгиева и Божидар Костадинов, спечелили два бронзови медала, и Виктория Георгиева и Антон Анев, изкачили се два пъти до второто място и сребърните медали. Виктория Василева също се нареди в ТОП 4 на соловите изпълнения до 15 години. Едва пристигнали, Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов се впуснаха в надпреварата и успехите от предния ден се увеличиха с още два сребърни медала за участието им в групата на 18-годишните в латиноамериканската и стандартната програма. Постиженията за този уикенд завършиха с поредното първо място за танцовата формация на КСТ „Проданс“, изпълнила своя „Приказен валс“.

Поздравления от целия екип на КСТ „Проданс“! Нека силата ви не се изчерпва никога!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.