Големи постижения за Проданс 2018

Големи постижения за „Проданс“

На провелия се в гр. Несебър турнир по спортни танци многобройният отбор на клуб по спортни танци „Проданс“ показа своята класа и качество на дансинга. Успехите не закъсняха.

Денят започна с състезание за „изгряващите звезди“ на клуба. Със златни медали отново се завърнаха Виктория Георгиева – Антон Анев, които ги завоюваха за латиноамериканската и стандартната програма при 9- и 11-годишните. Също със злато, а и със сребро се окичиха Рая Георгиева и Божидар Костадинов. Сред най-добрите бяха и Преслава Аврамова – Митко Тотев, които грабнаха сребро и бронз в същите възрастови групи. С четири златни медала се завърнаха и Сабрина Ал Кадер  – Михаил Спасов, следвани от Таня Спасова и Павел Спасов с 4 сребърни. И двете двойки взеха участие при 13- и 15-годишните. Ния Маринова и Александър Александров спечелиха трето място при старшата възраст. Тези блестящи успехи на децата на „Проданс“ не бяха единствените. При соловите изпълнения на девойките за пореден път сред най-добрите със златни медали бяха Йоана Пенева, Мартина Радоева, Кристияна Станева и Никол Цветкова.

След тези постижения денят продължи с открит национален турнир. В ТОП 5 при 13-годишните клас „D” грееха Гергана Ангелова – Злати Иванов. Успешно танцуваха и Венислава Цветанова – Сава Пишиков, достигнали финала на 13 „Е“. Една възрастова група по-нагоре за пореден път блестящи бяха Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов, спечелили златото. В същата група на финал достойно се представиха Лора Кирилова и Петър Методиев. При 18-годишните с първо място се завърна двойката Йоанна Димитрова – Ангел Стоилов. Отново в същата възраст, но в клас „С“ като най-добри и с първо място се наредиха Гергана Кръстева и Христиан Митрев. На финала в 15 „В“ успешно се представиха Румяна Александрова и Йордан Гоцев. Успехите на отбора продължаваха с всеки изминал кръг. В латиноамериканската програма на 18 „В“ Лора Рапонска – Павел Стефанов завоюваха сребърния медал, а в стандартната се наредиха в ТОП 5.

Пред участниците предстоеше и „Купа „Несебър“. В стандартните и латиноамериканските танци при юношите младша възраст Венислава – Сава и Гергана – Злати показаха, че имат място сред най-добрите на дансинга. Те заедно Лора и Петър, Румяна и Йордан, както и Стефана и Тодор се включиха в надпреварата при юноши старша възраст, където конкуренцията беше изключително силна, а те показаха най-доброто, на което са способни. Йоанна и Ангел, Румяна и Йордан, Стефана и Тодор, Христиан и Гергана, Лора и Павел участваха при младежите в двата вида танци и достойно защитиха качествата на отбора на „Проданс“, като Лора и Павел се наредиха сред най-добрите финалисти при състезателите над 19 години.

Само след седмица на двойките им предстои поредната танцова изява на национално ниво. Поздравления за всички участници и на добър час в следващите им подвизи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.