Проданс в надпревара за националната шампионска титла

„Проданс“ в надпревара за националната шампионска титла

В гр. Панагюрище се проведе държавното първенство по спортни танци за 2018. година, на което бяха излъчени националните шампиони за отминалия сезон. В надпреварата се включиха множество танцови дуети от цялата страна, сред които и тези от „Проданс“. В едно от най-големите състезания в страната конкуренцията беше сериозна, а участниците от клуба се представиха повече от достойно, демонстрирайки усвоеното през изминалия танцов период. Знанията и уменията на танцьорите от „Проданс“ показаха класа, стил и отдаденост на дансинга, където придобиха още повече опит и компетенции в света на състезателните бални и латиноамерикански танци.

Най-малките участници бяха Гергана Ангелова и Злати Иванов, които се впуснаха в надпреварата при юношите младша възраст – латиноамерикански, стандартни танци и комбинация. В оспорвана конкуренция с над 20 двойки, те успяха да преминат през първия кръг и да се борят за място на финала. Това им участие беше кулминацията на техния танцов сезон и те се представиха чудесно. При юношите старша възраст Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) – Тодор Костов също взеха участие в трите дисциплини. В комбинацията на латиноамериканските и стандартните танци те достигнаха до най-добрите 6 в България. Сред първенците в тази възрастова група бяха и Венера Спасова (КСТ „Импулс – 2008“) – Илиан Борисов. В комбинацията и в латиноамериканските танци те бяха в ТОП 4, което се превърна в поредния голям успех за тях. Двойките Йоанна Димитрова – Ангел Стоилов, Гергана Кръстева – Христиан Митрев и Лора Рапонска – Павел Стефанов се включиха в танцовата надпревара в множество категории, сред които младежи и състезатели до 21г. стандартни, латиноамерикански танци и комбинация. В тези 6 дисциплини те се представиха подобаващо в конкуренция от близо 30 танцови тандема във всяка група, като постигнаха най-добро класиране в многобоя.

С това събитие завърши напрегнат танцов период, изпълнен с множество успехи на членовете на „Проданс“. Време е за заслужена кратка почивка и събиране на позитивна енергия за нов старт на състезателните емоции. Целият екип на КСТ „Проданс“ поздравява участниците в националното първенство на България и пожелава на всички свои членове и приятели незабравимо лято! До нови срещи!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.