Красиви дни за Проданс

 Красиви дни за „Проданс“

Деца помагат на деца в благородна кауза

Историята на 6-годишната Вивиян Костова, диагностицирана с невробластом в 4. стадий е драматична. Открити са още тромб и сраствания към панкреаса. Следват две животоспасяващи операции – една за отстраняване на тромба и втора за премахване на целия ляв бъбрек със слезката и по-голямата част от тумора. След направените изследвания се открива новообразувал се тромб, както и множество метастази в белия дроб и няколко в два абдоминални лимфни възела. Тази страшна развръзка трогна много хора и стотици продължават да се отзовават на молбата на нейните родители за помощ за лечението ѝ в чужбина. Сред организациите, които подават ръка на семейството, е и клуб по спортни танци „Проданс“ от град София.

През месец декември дейностите на клуба са под надслов „Заедно за Вивиян!“. „Проданс“ впряга всичките си усилия в подкрепа на Вивиян чрез организирането на благотворителен турнир за бални и латиноамерикански танци, насочен към участници от начален етап от своето развитие в сферата на спортните танци. Състезанието „Заедно можем“ се проведе на 08. декември 2018. година в една от залите на стадион „Локомотив“, гр. София. В турнира взеха участие близо 200 участници, като организаторите бяха подготвили много изненади за участници и гости. Събитието носеше своя състезателен характер и поддържаше този елемент през целия ден. Клуб по спортни танци „Проданс“ иска всеки посетител и участник да носи своята усмивка, за да може заедно да се борят за надеждата на Вивиян. Събитието беше чудесно!

На следващия ден беше реализиран и празничният концерт на „Проданс“, по време на който също бяха събирани средства за каузата. Идеята на „Проданс“ е да възпитат младото поколение в толерантност, взаимопомощ, благотворителност и обич към човека, за да върнат заедно отново надеждата на малката Вивиян. Красивият празник премина през представянето на всички групи за подготовка в „Проданс“, както и всички ученици на преподавателите от клуба. Дядо Коледа зорко наблюдаваше невероятните изпълнения на танцьорите, а накрая, разбира се, реши и да им поднесе подаръци, за да запали в тях духа на предстоящите празници.

Клуб по спортни танци „Проданс“ благодари на всички участници и гости на двете чудесни мероприятия. Също така и на приятелите, танцьорите, родителите и спомоществувателите, без които този красив уикенд за „Проданс“ нямаше да бъде реалност. Благодарим на всички, решили да подкрепят нашата кауза за Вивиян Костова. Нека даваме повече добрина и надежда на децата на България! Весели празници!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.