Танцов маратон

Измина поредният уикенд, наситен с участие в танцови надпревари за членовете на „Проданс“. Те отново избират пътя на собственото си усъвършенстване, лишавайки си от личното си свободно време в името на каузата за изкуството и спорта. Всеки би бил горд от упоритостта и целеустремеността на участниците през този танцов сезон.

На 18.05. се проведоха няколко турнира в гр. Хасково. В националния първи на сцената се появиха Венислава Цветанова и Сава Пишиков. Те достойно защитиха своите умения в групата на 13-годишните, мерейки сили на финала в категорията. До бронзовия медал достигнаха Лора Кирилова и Петър Методиев, което им донесе и така очакваното преминаване в по-горен състезателен клас – „С“. Отново успешно участие при юношите младша възраст взеха Гергана Ангелова и Злати Иванов, завърнали се с купа и медал за третото място.  При „В“ клас на младежите отново в ТОП 3 се наредиха Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов за латиноамериканската си програма. С това си представяне всички те показаха не само, че сцената е тяхно запазено място, но и призовите позиции в България.

В частта „Купа „Хасково“ Виктория Георгиева и Антон Евтимов достигнаха до бронзовия медал при децата в латиноамериканската програма. Те успоредно с това взеха участие и при „Изгряващи звезди“, където отново обраха златните медали не само за двете програми, но и за отделните танци. Този успех беше последван и от още много.

В „Купа „България“ при юношите младша възраст Гергана и Злати се наредиха в ТОП 10 на турнира със своето отлично представяне. В ТОП 7 на финала бяха и Стефана и Тодор, но този път при младежите, като с този успех завърши и участието на поредния турнир по спортни танци в страната.

Маратонът обаче не свърши дотук. На следващия ден в гр. Дупница се проведе състезание от поредицата „Изгряващи звезди“. Излишно е да се каже, че „Проданс“ отново беше сред най-добрите както при най-малките, така и при по-големите. При начинаещите до 7 години първенци за пореден път бяха Анна Евтимова и Камен Иванов. Финалисти и призьори при малко по-големите бяха Ралица Арсова – Габриел Боянов, Екатерина Илкова – Теодор Стойков, Каролин Костадинова – Йоан Стойнев, които завоюваха златните медали. Призовата тройка при 11-годишните беше за „Проданс“, а именно Екатерина Илкова – Део Златев (3. място), Ная Миткова – Николай Георгиев (2. място) и Елена Бързачка – Кирил Атанасов (1. място).

При соловите изпълнения отново не липсваха успехи – Алексия Петрова зарадва със сребърен медал, а Моника Светославова с бронз.

При напредналите на Виктория Георгиева и Антон Евтимов им беше присъдено първото място за комплексното класиране. Ирина Драмова и Александър Талев спечелиха сребърните медали, а сред най-добрите финалисти се наредиха Елена и Кирил, както и Ная и Николай, взели участие по-рано през деня. При малките герой на второ място бяха Анна и Камен, а на трето – Каролин и Йоан.

Така приключиха двата състезателни дена за „Проданс“. С изключителна умора, но с усмивки на лице и радост в сърцето всички бяха удовлетворени от постигнатото. Очакват ги още много върхове, които да покорят.

Поздравления за всички!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.