Танцов маратон

Измина поредният уикенд, наситен с участие в танцови надпревари за членовете на „Проданс“. Те отново избират пътя на собственото си усъвършенстване, лишавайки си от личното си свободно време в името на каузата за изкуството и спорта. Всеки би бил горд от упоритостта и целеустремеността на участниците през този танцов сезон.

На 18.05. се проведоха няколко турнира в гр. Хасково. В националния първи на сцената се появиха Венислава Цветанова и Сава Пишиков. Те достойно защитиха своите умения в групата на 13-годишните, мерейки сили на финала в категорията. До бронзовия медал достигнаха Лора Кирилова и Петър Методиев, което им донесе и така очакваното преминаване в по-горен състезателен клас – „С“. Отново успешно участие при юношите младша възраст взеха Гергана Ангелова и Злати Иванов, завърнали се с купа и медал за третото място.  При „В“ клас на младежите отново в ТОП 3 се наредиха Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов за латиноамериканската си програма. С това си представяне всички те показаха не само, че сцената е тяхно запазено място, но и призовите позиции в България.

В частта „Купа „Хасково“ Виктория Георгиева и Антон Евтимов достигнаха до бронзовия медал при децата в латиноамериканската програма. Те успоредно с това взеха участие и при „Изгряващи звезди“, където отново обраха златните медали не само за двете програми, но и за отделните танци. Този успех беше последван и от още много.

В „Купа „България“ при юношите младша възраст Гергана и Злати се наредиха в ТОП 10 на турнира със своето отлично представяне. В ТОП 7 на финала бяха и Стефана и Тодор, но този път при младежите, като с този успех завърши и участието на поредния турнир по спортни танци в страната.

Маратонът обаче не свърши дотук. На следващия ден в гр. Дупница се проведе състезание от поредицата „Изгряващи звезди“. Излишно е да се каже, че „Проданс“ отново беше сред най-добрите както при най-малките, така и при по-големите. При начинаещите до 7 години първенци за пореден път бяха Анна Евтимова и Камен Иванов. Финалисти и призьори при малко по-големите бяха Ралица Арсова – Габриел Боянов, Екатерина Илкова – Теодор Стойков, Каролин Костадинова – Йоан Стойнев, които завоюваха златните медали. Призовата тройка при 11-годишните беше за „Проданс“, а именно Екатерина Илкова – Део Златев (3. място), Ная Миткова – Николай Георгиев (2. място) и Елена Бързачка – Кирил Атанасов (1. място).

При соловите изпълнения отново не липсваха успехи – Алексия Петрова зарадва със сребърен медал, а Моника Светославова с бронз.

При напредналите на Виктория Георгиева и Антон Евтимов им беше присъдено първото място за комплексното класиране. Ирина Драмова и Александър Талев спечелиха сребърните медали, а сред най-добрите финалисти се наредиха Елена и Кирил, както и Ная и Николай, взели участие по-рано през деня. При малките герой на второ място бяха Анна и Камен, а на трето – Каролин и Йоан.

Така приключиха двата състезателни дена за „Проданс“. С изключителна умора, но с усмивки на лице и радост в сърцето всички бяха удовлетворени от постигнатото. Очакват ги още много върхове, които да покорят.

Поздравления за всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.