Държавното първенство

Ето, че дойде време и за държавното първенство по спортни танци. То е един от най-големите форуми за всяка страна. То се проведе в гр. Панагюрище като последно преди кратката лятна ваканция. Две двойки от „Проданс“ взеха участие, а медалите не закъсняха.

При децата до 11 години Виктория Георгиева и Антон Анев се впуснаха в надпреварата. За тях това е едва второ официално състезание и решиха да премерят сили в най-оспорваната битка. Те взеха участие а стандартните и латиноамериканските танци отделно, както и в многобоя. Успяха да бъдат на дансинга няколко кръга и с това завърши отличното им представяне на сцената. Два дена продължи тяхното съревнование, а удовлетворението им трае все още.

При юношите старша възраст на танцовия подиум блестяха Венера Спасова (КСТ „Импулс – 2008“) и Илиан Борисов. Те донесоха голяма радост на клуба, като бяха на почетната стълбица във всички категории. Два пъти станаха бронзови медалисти в различните стилове и вицешампиони на България в многобоя. Това беше кулминацията на завършения полусезон за тях, а амбициите им са още по-големи.

Така завърши двудневният маратон на държавното първенство. Радостта за „Проданс“ беше голяма. Дойде време и за заслужена кратка почивка. Поздравления за танцьори и треньори! Очакват ви нови светове, които да покорите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.