Интензивен уикенд

Сякаш стана практика седмицата да започва с добри новини или по-скоро да завършва с такива. Изминалите почивни за някои дни, бяха успешни за състезателите от КСТ „Проданс“. В два поредни дена извън столицата се проведоха различни танцови форуми.

Съботата започна с участие в гр. Чирпан. Там се състояха открит национален турнир и „Купа „България“. Сутринта стартира с успех за Виктория Георгиева и Антон Анев, които още в началото на своята кариера на национални състезания, се нареждат сред най-добрите. В Чирпан те завоюваха сребърен медал в групата на 11-годишните. Това им отлично представяне беше последвано от още едно второ място за Гергана Ангелова и Злати Иванов, но при 13-годишните. С напредването на деня, състезанието продължи и с по-големите, а именно юношите старша възраст, където в категорията на стандартните танци Венера Спасова (КСТ „Импулс-2008“) и Илиан Борисов защитиха своята позиция и се качиха най-високо на почетната стълбица. С това им поредно първо място те преминаха в по-високия състезателен клас – „А“ и така се доближиха още по-близо до най-добрите в спортните танци.

Вечерта беше отредена на серията „Купа „България“, където Стефана Илиева (КСТ „Брилянт“) и Тодор Костов още с първото си състезание в новия танцов клас се наредиха в призовата тройка и спечелиха бронзов медал. Този успех беше последван и от още един за Венера и Илиан. Отново златен медал за тях в стандартната програма. С летящ старт продължиха и Виктория и Антон с две трети места съответно за латиноамериканската и за стандартната програма. Състезанието за „Проданс“ завърши с още два успешни финала на Гергана и Злати и спечеленият от тях бронзов медал.

Така завърши първия ден от танцовия маратон. Чудесно представяне за „Проданс“ и отличен стимул за следващия ден в друга част на България. В гр. Враца се проведе танцов фестивал, а там призовете бяха спечелени отново от „Проданс“.

Две нови двойки стартираха своята кариера. Ирина Драмова и Деян Златев, които са заедно само от 2 месеца, спечелиха два златни медала за латиноамериканските и за стандартните танци при 11 годишните и 2 сребърни в по – високата възрастова група до 14 години. Също така блестящи бяха и Виктория Димова – Камен Иванов при 9-годишните. Едва от месец и половина заедно те успяха да достигнат до две втори места за двата вида танци. При соловите изпълнения с четири златни медала в две възрастови групи се завърна Таня Спасова. Огромен успех за „Проданс“ и в неделния ден.

Така седмицата завърши за пореден път с изключително позитивни емоции за клуба и даде старт на новата, която с нетърпение очакваме да донеси поредните успехи. Поздравления за всички участници!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.