Албена 2016

Отново успехи преди лятото и ваканция за „Проданс“

Между 01. и 03. юли 2016. година в к.к. „Албена“ се проведе държавно първенство 1. ранг и международен турнир WDSF Albena International Open. В тридневния маратон клуб по спортни танци „Проданс“ бе представен за пореден път и премери сили с най-добрите в България и Европа. Турнирът сложи край на един успешен тренировъчен цикъл и състезателен сезон. Под жаркото слънце и сред морския бриз двойките на „Проданс“ изгряха на паркета и заслужиха аплодисментите на публиката. Всички те бяха оценявани от безпристрастно международно жури и постигнаха своите успехи в трите дена на състезанието.

Представителите на „Проданс“ бяха:

Румяна Александрова – Йордан Гоцев

Габриела Радева – Валентин Башев

Джейн Куманова – Николай Джуров

Александра Башева – Георги Александров

 Първият ден започна с държавно първенство за всички български двойки, на което се определиха шампионите на България в различните групи и дисциплини. При юношите младша възраст Румяна и Йордан заслужено завоюваха по-висок танцов клас – С, което финализира и техния успешен тренировъчен план. При юношите старша възраст Радева – Башев танцуваха под звуците на латиноамерикански и стандартни танци и показаха, че умората и топлото време не могат да ги сломят. Най-големите ни двойки Куманова – Джуров, Башева – Александров мериха сили с най-силната категория в страната и демонстрираха решителност за победа.

В следващите два дена се проведе и международният турнир WDSF Albena International Open, в който двойките на „Проданс“ дейно взеха участие във всички позволени категории, като разликата в нивата не ги притесни и те всеки път излизаха на дансинга с нови сили.

Румяна – Йордан (Junior 1+2 Basic Latin; Junior 1+2 Standard; Junior 1 Open Standard; Junior 1 Open Latin);

Габриела – Валентин (Junior 2 Open Latin; Junior 2 Open Standard);

Александра – Георги  (Youth Open Latin; Youth Open Standard)

Така завърши един успешен сезон, изпълнен с много емоции. Поздравления за всички участници в к.к. „Албена“.

На всички състезатели им предстои усилена работа за новия тренировъчен цикъл, който започва след кратка почивка за възстановяване на силите.

Всички школи към „Проданс“ също излизат в заслужена ваканция. Пожелаваме слънчево лято и ви очакваме отново през септември, за да творим заедно! До скоро!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.