Купа Стара Загора 2016

Отново сред най-добрите

Град Стара Загора беше домакин на открит турнир по спортни танци и „Купа Стара Загора“ на 08. октомври. Това беше първото състезание за възпитаниците на „Проданс“ след лятната ваканция, изпълнена с множество обучителни дейности за членовете на клуба.

Още от рано сутринта турнирът за изгряващи звезди започна с успехи за „Проданс“. Гергана Кръстева спечели 1. място при соловите изпълнения с много хъс и желание да покаже най-доброто от себе си. В открития турнир Ивет Петрова и Илиан Борисов завоюваха сребърен медал в групата 13 „D“,  като впечатлиха със своите умения и независимо от малката разлика с двойката преди тях, те бяха на ниво за шампиони. В по-високия клас 13 „С“ Румяна Александрова – Йордан Гоцев бяха сред финалистите и показаха, че имат сериозен напредък от миналия състезателен сезон и се наредиха достойно до останалите двойки. Това беше и първото им състезание в по-висок клас и с него дадоха сериозна заявка за категорични  призови места в тази категория.

Вечерната част от турнира за купа „Стара Загора“ обедини всички юноши в една група, като двойките на „Проданс“ взеха участие отделно в латиноамериканската програма и отделно в стандартната. Ивет – Илиан  и Румяна – Йордан успяха да преборят сериозна конкуренция и успяха да достигнат до полуфиналите на състезанието. Всички участници успяха да се насладят на жива музика и да танцуват под звуците на красиви мелодии, изпълнени от специално поканен Brass band. Това беше ново и невероятно изживяване за състезателите.

Само след седмица на членовете на „Проданс“ им предстои голям международен фестивал, за който им пожелаваме да съберат сили и да покажат най-доброто от себе си, както винаги. На добър час на всички през останалата част от състезателна година!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.