Купа Стара Загора 2016

Отново сред най-добрите

Град Стара Загора беше домакин на открит турнир по спортни танци и „Купа Стара Загора“ на 08. октомври. Това беше първото състезание за възпитаниците на „Проданс“ след лятната ваканция, изпълнена с множество обучителни дейности за членовете на клуба.

Още от рано сутринта турнирът за изгряващи звезди започна с успехи за „Проданс“. Гергана Кръстева спечели 1. място при соловите изпълнения с много хъс и желание да покаже най-доброто от себе си. В открития турнир Ивет Петрова и Илиан Борисов завоюваха сребърен медал в групата 13 „D“,  като впечатлиха със своите умения и независимо от малката разлика с двойката преди тях, те бяха на ниво за шампиони. В по-високия клас 13 „С“ Румяна Александрова – Йордан Гоцев бяха сред финалистите и показаха, че имат сериозен напредък от миналия състезателен сезон и се наредиха достойно до останалите двойки. Това беше и първото им състезание в по-висок клас и с него дадоха сериозна заявка за категорични  призови места в тази категория.

Вечерната част от турнира за купа „Стара Загора“ обедини всички юноши в една група, като двойките на „Проданс“ взеха участие отделно в латиноамериканската програма и отделно в стандартната. Ивет – Илиан  и Румяна – Йордан успяха да преборят сериозна конкуренция и успяха да достигнат до полуфиналите на състезанието. Всички участници успяха да се насладят на жива музика и да танцуват под звуците на красиви мелодии, изпълнени от специално поканен Brass band. Това беше ново и невероятно изживяване за състезателите.

Само след седмица на членовете на „Проданс“ им предстои голям международен фестивал, за който им пожелаваме да съберат сили и да покажат най-доброто от себе си, както винаги. На добър час на всички през останалата част от състезателна година!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.