Групи по избор


Групи по избор

Екипът на „Проданс“ предоставя широк спектър от възможности за Вашето танцово развитие. Ние сме тук, за да Ви помогнем да откриете най-правилните място и начин на обучение за Вас така, че да се чувствате комфортно и щастливи от наученото. Мисията на „Проданс“ винаги е била да представи света на танца като невероятно място, а пътят към него да бъде красиво приключение. Представяме Ви възможностите за Вашите обучение и забавление.


Групи за начинаещи

Групите ни за начинаещи обхващат подготовка на деца от предучилищна група или училищна възраст, юноши, младежи и възрастни.  Изучават се последователно бални и/или латиноамерикански танци. Участниците получават богата танцова и музикална култура, свикват да се изявяват на сцена (при наличие на желание), научават се на труд и дисциплина, намират много нови приятели и се забавляват. Може да участват в училищни концерти, празнични програми, състезания за начинаещи или просто да практикуват на някое красиво парти.


Групи за напреднали

Групите ни за напреднали обхващат деца, юноши, младежи и възрастни, които имат или нямат постоянен танцов партньор и тренират активно с цел техническо, артистично и физическо усъвършенстване. Поставят се цели като участия в състезанията, фестивали, концерти, конкурси, професионални семинари, изпити и др. По време на обучението се разглеждат различни дисциплини, свързани с танца (музика, актьорско майсторство, спортна подготовка).


Състезателно спортно танцуване (в двойка или самостоятелно)

„Проданс“ е специализиран клуб, който предлага като основна дейност състезателно спортно танцуване. За целта треньорският екип подготвя солови и изпълнители в двойка с цел професионално развитие в сферата на спортните танци. Тяхната система включва задълбочено изучаване на 10 състезателни танца, разделени в две групи – латиноамерикански (самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле, джайв) и стандартни (бавен валс, танго, виенски валс, фокстрот, куикстеп). Специализираната подготовка на кадрите включва ежедневни тренировки, техническа, тактическа, теоретична и  кондиционна подготовка с цел изява на състезания от национален и световен мащаб с системата на спортните танци и професионално развитие в сферата.


Танцови двойки и самостоятелни изпълнители

Този вид подготовка дава възможност на дуети и солови изпълнители да се обучават в различни видове танци, свързани с балните, историческите, латиноамериканските или характерните танци. Обучението включва техническа, теоретична, физическа и практическа насоченост с цел развитие и усъвършенстване на кадрите. Преминаващите през тази подготовка имат възможността да се превърнат в изпълнители от най-високо ниво в областта на танцовото изкуство.


Групи за социално танцуване

Социалното танцуване е изключително популярно поради близостта на танца до ежедневието на хората. Нашите групи имат за цел да Ви дадат познания и умения в сферата на балните (валс, лендлер, танго, полка, фокстрот и др.) и латиноамериканските танци (ча-ча-ча, болеро, салса, меренге, самба и др.), които да Ви накарат да се чувствате добре, да разпуснете след изморителен работен ден, да се забавлявате или да впечатлите някого на интересно за Вас събитие. Най-важното за нас е да Ви научим да водите и следвате, да усещате музиката, ритъма и да се наслаждавате на споделеното танцуване.

То идва в живота Ви просто като интерес, прераства в приятно хоби, бавно се превръща в обсебване…, и в един момент става начин на живот…


Отборно танцуване

Набиращо все по-голяма популярност, отборното танцуване е желана практика от „Проданс“. То позволява малка или голяма група от изпълнители да разучават и усъвършенстват различни хореографии от голям набор от танцови стилове. Отборното танцуване развива множество качества, необходими за един колектив освен вече познатите от танцовата подготовка технически, теоретични, тактически, психологически и физически. Този вид формации са изключително интересни за хора от различни възрасти, решили да приемат това предизвикателство, а тяхната сценична реализация пленява зрителите.


Pro – Am

„Проданс“ развива все още слабо популярното в България PRO-AM танцуване. То включва индивидуална подготовка на начинаещ изпълнител (непрофесионалист) с професионален преподавател по танци, съобразена изцяло с ученика. Тази дейност позволява на „аматьора“ да получи необходимото обучение за целта на неговото посещение при танцовия учител, както и да се научи да партньорство. При желание съществуват възможности за участие в сценични прояви и конкурси.


Индивидуална подготовка

Индивидуалният час с преподавател от „Проданс“ позволява на начинаещи, напреднали, състезатели или любители да получат урок, посветен изцяло на самите тях и на съответните нужди и желания, свързани с личната им подготовка.


Сценични разработки на танци и хореографии

Часовете по сценични разработки на танци и хореографии предоставят възможност за изработване на специални сценични танци или хореографии според естеството на желания Ви или тези на Вашия преподавател. Това ще Ви помогне да блестите на дансинга, както и да плените журито на някой конкурс.